Waarom je in een camper moet hebben gewoond

En alles wat ik ervan heb geleerd om je huis overal te kunnen parkeren

Een paar dagen na de aankoop

Na een jaar in het buitenland, waarvan een paar maanden in Portugal kocht ik in mei 2016 mijn eerste camper, een Nissan Trade.
We zochten al een aantal maanden de lokale websites af naar een goede match, maar veel geld hadden we niet en ik stond erop dat ik dit wilde doen!

Na een uitgebreide zoektocht besloten we een halve sloper te kopen en deze om te bouwen tot camper. We hadden geen idee waar we aan begonnen, beseften we pas toen we klaar waren!

Bouwen met een uitzicht, 30 km van Marbella

Het wonen in een camper was al een droom van me sinds ik klein was, ik printte fotootjes uit van VW busjes en hing deze boven mijn bed.
Toen ik inmiddels al een jaar uit mijn backpack leefde leek de keuze logisch om een eigen plekje te creëren, maar dan op wielen. En ik durf te zeggen dat het een van de beste keuzes is geweest die ik ooit heb gemaakt!

Tijdens een overnachting bij het Albufeira da Barragem do Arade (een stuwmeer net buiten Silves, Portugal) leerden we Simon & Dee kennen. Een Engels koppel dat in een fantastisch mooi omgebouwde camper woonde.
We raakten al snel bevriend en besloten samen richting Spanje te rijden, waarbij ze aanboden onze barrel samen om te bouwen tot een werkelijke leefplek.
We begonnen langzaam aan een tocht van 800 km, langs o.a. Faro, Malaga, Ronda, Marbella met als eindbestemming Granada. We sliepen op stranden, afgronden, in grotten en in achtertuinen. Iedere dag bouwden we aan de camper en gingen we op pad.

De bouw van een huisje op wielen

Alles waar ik ooit van droomde bleek werkelijkheid te worden, ik werd enorm verliefd op het leven in de camper.
Iedere avond besloten we of we op onze huidige plek zouden blijven of een stukje verder wilden rijden om meer te ontdekken en zo startte we een nieuwe levensstijl voor de komende 1,5 jaar.
Het wonen en leven in een camper is de hoogste vorm van vrijheid die ik ooit heb mee gemaakt.
Het feit dat je door de zon wordt gewekt, de deur open doet en middenin de natuur kan zijn deed me begrijpen waarom ik hier altijd van had gedroomd.

Geen verlichting of verwarming

Toch moet ik ook zeggen dat het niet makkelijk was, we hadden weinig geld, geen stroom of stromend water en mechanisch een onbetrouwbaar vervoersmiddel.
Zo weet ik dat dit niet de laatste keer is geweest dat ik een camper heb gebouwd en erin heb gewoond, maar weet ik ook dat ik doodongelukkig word om alleen in een camper te wonen en dat stroom en water echt noodzakelijk zijn.
De eerste keren dat ik mijn telefoon weer kon opladen of onder een douche kon staan zal ik ook nooit meer vergeten, wat was ik dankbaar!
Safe to say, I had the time of my life!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 gedachten over “Waarom je in een camper moet hebben gewoond”

%d bloggers liken dit: