Onze overnachtingen in Lissabon

Weekendje weg naar Lissabon? Blijf slapen op een van deze unieke locaties!

Uitzicht op het Praça do Comércio

Portugal, het land waar ik 1,5 jaar heb gewoond en wat mijn hart heeft gestolen! Ik was meteen weer zo enthousiast toen ik terug mocht om te fotograferen!

Van mijn 1,5 jaar in Portugal heb ik een jaar in een camper gewoond en rond getourd door heel Europa; van de Algarve tot aan mijn Tilburg.
Parkeren, laat staan overnachten was in steden geen makkelijke opgave, maar toch deden we het! Zo ook in de kleinere, buitenwijkjes van Lissabon met de gordijnen dicht.

Helaas heb ik nooit veel van Lissabon gezien, op die ene keer na dat we erdoorheen reden en ik vanuit mijn binnenspiegel een glimp opving van Padrão dos Descobrimentos.

Padrão dos Descobrimentos , monument voor de belangrijkste Portugese zeevaarders

2 jaar na mijn laatste bezoek aan Lissabon mocht ik dus weer terug voor het fotograferen van de hotelketen; Imperium
Zij hebben 2 hotels in het centrum van de hoofdstad en waren hard toe aan foto’s die de luxe en ongedwongen, unieke sfeer van deze omgevingen goed weergeven.

Het eerste hotel;
Garden Rooftop
Wat een unieke belevenis om op deze plek te verblijven en wat een uitzicht! Dit hotel ligt letterlijk aan de buitenmuur van het Castelo de São Jorge, het Kasteel van Sint Joris is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag. Het is een van de bekendste toeristische attracties van Lissabon. De fundamenten van het kasteel stammen al uit de 6e eeuw voor Christus.
Het uitzicht van dit hotel was zo uniek dat fotograferen bijna kinderspel werd.
De kamers waren erg stijlvol, netjes en ruim ingericht, het ontbijt goed geregeld en het personeel uitermate behulpzaam!
Een goedkoop hotel is het niet, alhoewel deze prijs het zeker waard was.

Het tweede hotel;
Lisbon Village
Ook dit hotel vindt je in het centrum van Lissabon, op een steenworp afstand van lokale attracties, maar op een iets minder unieke locatie dan het Garden Rooftop Hotel.
Het Lisbon Village is een klein dorp opzich, met een binnenplaatsje waar een 12-tal volledig uitgeruste appartementen samenkomen. In deze kleine huisjes vindt je een keuken, badkamer, slaapkamer en alle mogelijke tools voor een home cooked meal.
Een ideale plek om met vrienden af te huren, samen te komen op de binnenplaats, maar toch de luxe te hebben van een privé appartement.

Tevens is Imperium bezig met het afronden van de bouw van een nieuw hotel, hier over een tijdje meer over!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Onze overnachtingen in Lissabon”

%d bloggers liken dit: